Autoevaluarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale
În data de 21 ianuarie 2019, șeful Direcției generale management resurse umane, domnul general-maior Liviu-Marilen Lungulescu, a participat la ședința de autoevaluare a activității pe anul 2018 a Statului Major al Forțelor Terestre.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, a afirmat celor prezenţi la analiza activităţii Statului Major al Forţelor Terestre că „prioritatea mea va fi, în continuare, resursa umană. Voi identifica cele mai bune măsuri pentru a-i recompensa pe militarii români. Aceştia constituie şi acum unul dintre vectorii de comunicare cei mai buni ai statului român […]. Anul 2018 a fost, pentru Armata României, unul plin de provocări, în care obiectivele principale au fost circumscrise continuării consolidării capacităţii de apărare a ţării atât prin măsurile luate în domeniul înzestrării, cât şi în cel al pregătirii şi instruirii trupelor. Este de datoria noastră să avem un sistem militar performant, capabil să se adapteze la contextul regional de securitate, şi considerăm că, prin alocarea a două procente din PIB pentru apărare, în 2017 şi 2018, suntem pe drumul cel bun. Pot să vă spun cu certitudine că acest trend va fi continuat şi în 2019”.

În data de 22 ianuarie 2019, șeful Direcției generale management resurse umane a participat, de asemenea, la ședințele de autoevaluare a activităților pe anul 2018 a Statelor Majore ale Forțelor Aeriene și Navale.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană, a spus în cadrul autoevaluării: „Statul Major al Forțelor Aeriene a acționat pentru consolidarea structurilor de apărare aeriană cu un grad sporit de sustenabilitate și interoperabilitate, flexibile, superioare din punct de vedere tehnologic, rapid dislocabile și capabile să fie angajate în operații pe teritoriul național sau la distanțe mari de acesta”. Acesta a mai precizat că s-a urmărit menținerea unui nivel adecvat al capacității de luptă a forțelor și mijloacelor care participă la apărarea aeriană națională și contribuie la apărarea colectivă în cadrul Alianței.

În cadrul autoevaluării activității Statului Major al Forțelor Navale, șeful SMFN, viceamiralul Alexandru Mîrșu a făcut cunoscut faptul că, în anul 2018, Forţele Navale Române şi-au îndeplinit toate obiectivele planificate, iar în anul 2019 efortul se va concentra pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii la graniţa estică a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, odată cu consolidarea deprinderilor militarilor din Forţele Navale, prin participarea la numeroase exerciţii pe mare, dar şi prin exerciţii organizate de către partenerii noştri din Alianţă, în Europa.
Resursa umană este foarte importantă pentru orice instituție. În ultimii ani, Statul Major al Forțelor Navale a desfășurat numeroase campanii de promovare a sistemului de învățământ militar și de stimulare a interesului tinerilor pentru profesia militară. Reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” la Constanța, în anul 2018, a fost rezultatul unui efort conjugat al unor structuri din Ministerul Apărării Naționale și din Ministerul Educației. ”Acest colegiu, care este în subordinea noastră, ne obligă să asigurăm elevilor cele mai bune condiții de dezvoltare personală, iar rezultatele se pot vedea în următorii doi-trei ani”, a concluzionat șeful Statului Major al Forțelor Navale.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, şi-a exprimat convingerea că militarii forţelor aeriene şi navale îşi vor face în continuare datoria cu mândrie şi măiestrie, fiind gata oricând să facă faţă cu succes provocărilor profesionale.
Top