Director al Direcției generale management resurse umane

 Colonel Ionel ANGHELINA
s-a născut la 11 iunie 1967, în localitatea Cosoveni, judeţul Dolj. 
 
În perioada 1981-1985 este elev al Liceului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova după care urmează cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Artilerie "Ioan Vodă", specialitatea topogeodezie, pe care o absolvă în anul 1988. Clasându-se al treilea din promoţie  este repartizat în Unitatea de Instrucție și Pregătire Topogeodezică unde îndeplineste funcţii specifice armei până în anul 1991 când devine ofițer cu activitatea de personal și exercită această funcție până în anul 1997.

Frecventează cursul de carieră specific ofițerilor topogeodezi, în Germania, în perioada ianuarie-martie 1997 și la întoarcere este mutat în comandamentul Direcției Topografice Militare unde exercită funcții de ofițer de stat major până în anul 2001, perioadă în care iși desăvârșește pregătirea universitară de specialitate, obținând diploma de inginer geodez.
Între anii 2001-2007 exercită funcții de ofițer specialist în Direcția management resurse umane unde contribuie la realizarea cadrului normativ specific resurselor umane impus de pregătirea aderării României la NATO.

Din octombrie 2007 este cooptat în calitate de coordonator resurse umane în Task Force-ul MAE responsabil de organizarea Summit-ului NATO de la București din aprilie 2008, activitate încununată de succes la nivel internațional, în urma căreia este decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler.
Între anii 2007 - 2016 îndeplinește funcții de conducere, de șef de birou, șef de secție și șef de serviciu, în Direcția management resurse umane, pe parcursul cărora are în responsabilitate dezvoltarea strategiilor, politicilor și reglementărilor în domeniul carierei personalului militar și civil, precum și al promovării profesiei militare, recrutării și selecției.

În anul 2006 frecventează NATO Staff Officer Orientation Course la Școala NATO Oberammergau, Germania, în anul 2009, Advanced Joint Operations Staff Officer Course la Universitatea Națională de Aparare "Carol I" și în anul 2017, Common Security and Defence Policy Orientation Course la European Security and Defence College, Belgia.
În anul 2013 absolvă studiile de Master în Știinţe militare şi informaţii - Securitate şi apărare, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" iar în anul 2016 frecventează Defence Resources Management Course la Naval Postgraduate School, Monterey, SUA.
Este licențiat în științe juridice și absolvent al Colegiului Naţional de Apărare - Cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii naţionale, "Probleme actuale ale securităţii naţionale", seria XXVIII, 2017.
 
Este decorat cu Ordinul ''Virtutea Militară'' în grad de Ofițer, Emblema de merit "În Serviciul Armatei României" cls. a II-a, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Resurselor Umane și Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene. Deține Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate.
Pe parcursul carierei a fost apreciat cu calificative de Foarte bun și Excepțional.
Cunoaste limbile engleză și germană.
În perioada 01.07.2017-13.10.2017 îndeplinește funcția de director adjunct al Direcției generale management resurse umane, iar începând cu 14.10.2017 este director al Direcției generale management resurse umane.

Este căsătorit şi are o fiică.

 
Top