Şeful Direcției generale management resurse umane

               
  

  Generalul-maior Dr. Liviu-Marilen LUNGULESCU
   s-a născut la 9 octombrie 1962 în localitatea Lădeşti judeţul Vîlcea.

 
  

 

După absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie "Aurel Vlaicu", specialitatea nenaviganţi, în anul 1984, ca şef de promoţie, a îndeplinit funcţii de execuţie în statul major al Regimentului 99 Aviaţie Transport şi al Flotilei 50 Aviaţie Transport.

În anul 1992 a absolvit Academia de Înalte Studii Militare, Facultatea de Aviaţie şi Apărare Antiaeriană, clasificandu-se primul în promoţia sa. În acelaşi an a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Din 1993 pînă în anul 2005 a îndeplinit funcţii de execuţie şi de conducere în Regimentul 61 El., Secţia personal din Comandamentului Aviaţiei Militare, Statul Major al Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene şi Statul Major al Forţelor Aeriene. În 2003 a fost numit şef de secţie în cadrul Serviciului resurse umane a acestei categorii de forţe, iar în 2005 a devenit şeful acestui serviciu, îndeplinind această funcţie până în anul 2009. Pe timpul cât România a deţinut preşedenţia OSCE (2001-2002), a făcut parte din secretariatul Organizaţiei ca ofiţer cu personalul şi pregătirea în cadrul Grupului de Planificari la Nivel Înalt.

În anul 1998 a absolvit Cursul postuniversitar în domeniul resurselor umane, iar în 1999 Cursul avansat pentru ofiţerii cu activitatea de personal în Statele Unite ale Americii. În anul 2007 a absolvit Colegiul NATO din Roma - Senior Course 109.

În perioada 2009-2016 a deţinut funcţiile de şef Serviciu strategii, politici şi reglementări în domeniul managementului personalului din Direcţia management resurse umane, locţiitor al şefului Direcţiei personal şi mobilizare şi locţiitor al şefului Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din cadrul Statului Major General.

În anul 2016 a absolvit cursul "Securitate şi bună guvernare" la Colegiul Naţional de Apărare.

Începând cu 20.09.2016 este numit şef al Direcţiei management resurse umane.
Începând cu 14.10.2017 este numit șef al Direcției generale management resurse umane.

Deţine titlul de Doctor în relaţii economice internaţionale, obţinut în anul 2009 în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Este decorat cu: Ordinul național ''Steaua României'' în grad de Cavaler, Ordinul naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, "Virtutea Aeronautică" în grad de Cavaler şi OSCE High Level Planning Group Service Medal.

Deţine, de asemenea, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, precum şi Embleme de Onoare ale unor Categorii de Forţe Armate și Comandamente de Sprijin.

Este căsătorit şi are un fiu.

Top